Další připomenutí
receptů napsaných do komentářů,
– tentokrát poslala Katyp
Ananas
koňak
třtinový cukr
skořice
Ananas nakrájet na plátky, zalít koňakem, nechat macerovat (dobré je čas od času otočit, aby se nacucla i druhá strana), pak posypat hojně třtinovým cukrem se špetkou skořicového cukru a vložit na rozpálený gril. Cukr zkaramelizuje a utvoří moc dobrou krustu. Uděláme si karamel ze třtinového cukru, zalijeme zbytkem marinády, kterou ještě doplníme trochou toho alkahólu a vzniklou majdou pak znovu ogrilované kousky zahorka omočíme a servírujeme se šlehačkou nebo čokoládou.
?jà mám tento týden nedobrovolnou hladovku. Tak budu jen smutně koukat…
To je mi tě upřímně líto, ale vydrž.
Ananas mám ráda, ať čerstvý a nebo kompot. Na grilu musí být výdeborný.
Ale zbytek rodiny ho moc nemusí, tvrdí, že po něm mají „chlupatý jazyk“.
Nešlo by to bez koňaku?
Samozřejmě, že by to šlo bez koňaku – sousedka např. dávala jen rumovou tresť kvůli dětem. Vonělo to a tím splnilo svůj účel. Koňak si dala ona rovnou do hubinky.
No tý brďo! Tak to bych si od někoho nechala udělat.
Kočky moje, se omlouvám, ale jsem ožratá jen když to čtu ……
Ne, bude to rčo dobré, ale já na sladké moc nejsem, tož vyzkouším na tom mojem a dám vědět, ju?
Vážně se z toho neopiješ. Alkohol tomu dodá chuť a aroma, ale vyprchá při tepelném zpracování na grilu. Do pečiva i jiných jídel se také dává rumíček lékařský a nevrávoráš.
Já vím, dělala jsem si legrandu, víš? ☺
Jj, rumíček léčí kudy chodí, či jak se to říká, jen já ho nemám ráda. Teď mi dochází, že bych asi měla začít psát o tom, co mám ráda, že? ☺
Jako docela dost, hlavně smažáček, jakékoli masíčko, ryby (kromě mořských potvor, ty mi zhnusili v tehdejší Jugoslávii, páč ta chobotnice se na talíři ještě hýbala), ovoce, zelenina (kromě rajčat a paprik – ty mi nedělají dobře na žlučníček) … je toho dost, vážně.