3 kg jahod
1 želírovací cukr 1:3
Jahody odšťopkujeme, trochu
v kastrolu rozmačkáme a 10 minut vaříme.
Přisypeme želírovací cukr a ještě chvilku povaříme. Horké plníme do skleniček.
Já jsem pro jistotu 15 minut sterilovala.
Rozpočet: 1 sklenička = 13 Kč (mám své jahody)
Jani, ten Tvůj mozek bych zrovna v tuto chvíli potřebovala (jako myslím ten u těch jahod, jak jsi psala, že Ti to nemyslí) … vážně.
Ale přiznávám, že netuším, co Lakys myslela těma „čebrenýma jabrbankama“ …… normálně si myslím, že ona má snad pod sebou ČNB, že?
Jinak moc a moc dík za recepisky, co jsi poslala, ani jsem netušila, že jsem ten recept poslala, vážně.
Katyp …… Ty jsi občas nezabití, víš to? Já bych byla schopná se udusit
Bože, to nebylo u jahod, ale u toho mozku …… omluvuju se
Janičko, tady děkuji za mejlik s receptama, ale mně to nejde rozbalit, chce to přihlásit na „office“ a já nevím jak, tak až přijde dcera.
Jahodový džem – perfektní a nebude moc sladký. Ten želírovací cukr 1:3 to je ten malý sáček, nebo kilovka? Děkuji.
Je to půlkilovka a úplně to stačilo. Já mám jahody z jižní stráně a tak jsou sladké až moc.