4 ks bílek
500 g jahody
100 g cukr krupice
Nejprve dejte do mrazáku namrazit misku.
Omyté jahody nakrájejte na kousky. Vložte do mixéru a pečlivě rozmixujte s polovinou cukru na pyré.
Bílky se zbylým cukrem ušlehejte na tuhý sníh a opatrně ho promíchejte s jahodovým pyré. Vlijte do nachlazené misky a dejte zmrazit.
Během mražení po hodině promíchejte. To opakujte asi třikrát, pak nechte domrazit. Před podáváním nechte lehce povolit, pak sorbet naškrábejte lžící.
(Sorbet rychle povoluje, já ho nabrala sběračkou a po 2 minutách v tomhle vedru
už povrch změknul). V receptu je psáno, že je nutné dřeň přepasírovat přes husté sítko, aby se zbavila zrníček. Tak to jsem opravdu nedělala.
Recept vyzkoušela: Jana Macůrková
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…