(794) Jahodový sorbet

4 ks bílek
500 g jahody
100 g cukr krupice

Nejprve dejte do mrazáku namrazit misku.
Omyté jahody nakrájejte na kousky. Vložte do mixéru a pečlivě rozmixujte s polovinou cukru na pyré.
Bílky se zbylým  cukrem ušlehejte na tuhý sníh a opatrně ho promíchejte s jahodovým pyré. Vlijte do nachlazené misky a dejte zmrazit.
Během mražení po hodině promíchejte. To opakujte asi třikrát, pak nechte domrazit. Před podáváním nechte lehce povolit, pak sorbet naškrábejte lžící.

(Sorbet rychle povoluje, já ho nabrala sběračkou a po 2 minutách v tomhle vedru
už povrch změknul). V receptu je psáno, že je nutné dřeň přepasírovat přes husté sítko, aby se zbavila zrníček. Tak to jsem opravdu nedělala.

Recept vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..