4 bílky
špetka soli
150 gr cukru krupice
1 vanilk. cukr
70 gr měkkého tvarohu / ne vaničkový /
200 gr strouhaného kokosu
Ušlehat sníh do polotuha, přidat cukry a šlehat do tuha a lesku. Opatrně vmíchat tvaroh a kokos.
To je celé “ dílo „, dělám v jedné míse. Na pečící papír udělat hromádky – ne sáčkem – tekla by syrovátka z tvarohu.
Na ty plněné kousky dělám kolečka — vykrajovátko na cukroví dám na plech a do něj lžičkou udělám tvar z kokosového těsta , opatrně tvořítko sundám. Je dobré ho občas namočit do studené vody.
Peču asi na 160 st. do světle růžova.
Podklad – linecká kolečka , jde použít i máslová sušenka.
Náplň – čokoládový krém a trochu pikantního džemu do středu. Krém podle vlastního uvážení – jak máte rádi. Já dělám jíškový nebo z hustého pudinku. Spodek zákusku lze namočit do čokolády, to dělám vzácně, raději použiju “ cákance “ na povrch.
Hromádky kokosové jsou výborné i spojené kávovým krémem, nebo jen tak bez ozdoby.
Recept poslala: Helenka Vojtová
Mňam! Kokos nemám ráda, ale třeba laskonka kokosová mě nikdy neurazí. Možná by tento recept šel provést i s mletými ořechy. Má potravinová alergie už ustoupila natolik, že bych to i zkusila.
Já kokos miluju, ale když jsem ochutnala kupovanou kokosku, byla pro mě přeslazená. Tady mě zaujal ten tvaroh. Dá se to upéct s minimem cukru, nebo je tam nutný jako třeba v dětských piškotech?
Jeminkote toto se mi moc líbí.Kokosky jsem si občas kupovala.A s tvarohem hmm to neznám .Včera jsem dělala 2 piškotove rolády 1 s čokoládovým a 2 s vanilkovým krémem obalené v kokosu pak jsem je zabalila a předala dál.
Dnes jsem si koupila rakvičky abych měla něco ke kafi a tyhle kokosky bych si teda s chutí dala.Recept je jednoduchý a s tím tvarohem to bude moc dobré.
Přesně tenhle recept jsem dostala před časem od švagrové, jen s poznámkou, že tvaroh má být měkký z vaničky. Už jsem je dělala několikrát, jsou opravdu dobré i jen jako hromádky bez jakéhokoliv zdobení, k jídlu hned – a taky dycky hnedle zmizely 😕
Kokosky mám moc ráda, buď plněné, nebo jen samotné. Tvaroh mě nikdy nenapadl, ale moc dobrý nápad, určitě vyzkouším. Mám tady ještě kokos od vánoc, tak by se měl spotřebovat, aby nežlukl. 🙂