Kousky libového masa
(kuřecí, jehněčí, krůtí nebo vepřové)
Kukuřičná mouka hladká
kukuřičná mouka hrubá
vejce
sůl
olej
máslo
Maso naklepeme, osolíme a obalujeme v pořadí – hladká mouka, vejce, hrubá mouka.
Po usmažení polijeme řízky rozpuštěný máslem, jsou potom jemnější.
Experimentovala: Jana Macůrková
Diky Jani.To vypadá moc moc chutně.Lepek mi nedělá dobře.Je ještě taky k mání kukuřičná strouhanka ale nevím jestli je bez lepku.Každopádně toto je ???
Pokud je skutečně z kukuřice, tak bez lepku je. Já ji nepoužívám, protože i z té hrubé mouky jsu ty řízečky dost křupavější než z normální strouhanky a proto je potom polévám tím máslem.
Nevím, že by nám lepek vadil, ale klidně takové řízečky udělám. Vypadají opravdu mňamózně. 🙂
Mám nejen kamarádku , ale i dceru s rodinou , kteří nemají rádi rizky z kurecich stehen ( nechápu !!! , ty jsou pro mě top) a jim dělám rizky z vepřové panenky . Nic proti ničemu , vyzkousim .
Já dělám nejraději ze stehenních řízků kuřecích a hned potom z vepřové krkovice. Naopak mi nikdy nechutnaly kuřecí prsní řízky a z vepřové kýty nebo smažené kotlety. Vžycky mi to připadalo hrozně suché. Tyhle bezlepkové jsem měla kousek kuřete (1 stehno) a kousek jehněčí kýtky.
Děvčata už je noc, ale číst o řízečkách z kuřecích stehýnek a krásné krkovice, ježkovy voči, to mi fakt není lhostejné, dala bych si i v tuto pozdní hodinu/ večeřela jsem asi v půl šesté rohlík s máslem, ne že bych si nemohla vzít nic jiného, ale byl tam tak sám tak jsem ho alespoň namázla máslem/.
Já měla rohlíky dva, potřené majolkou a „ozdobené“ plátkem nějakého šíleného salámu. Také, co dala lednice.
Asi ve 1/4 na 8, potom jsme jeli do Rataj na sázavské ochotníky se hrou „Balada pro banditu“. Na to, že jsou to amatéři, fakt dobrý, myslím, že by uspěli i v nějaké té přehlídce amatérských souborů. Kultura musí být, že ano…