Nedalo mi to, než abych podle vzpomínky Hrabeboto na jeho babičku
upekla lívance s drobničkami.
těsto na lívance
tvaroh, cukr
malé sladké skoro černé třešně ptáčnice
A myslím, že další komentář netřeba….
Nedalo mi to, než abych podle vzpomínky Hrabeboto na jeho babičku
upekla lívance s drobničkami.
těsto na lívance
tvaroh, cukr
malé sladké skoro černé třešně ptáčnice
A myslím, že další komentář netřeba….
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Krásné, spáchám dětem k večeři. Snad ještě najdu nějaké třešně, jinak maliny to jistí.
Komentáře opravdu netřeba – přes sliny bych stejně žádný nevyslovila a ruce jsou zaměstnány jejich utíráním.
Láhev a čínské hůlky
K prvnímu způsobu odpeckování vám bude stačit jedna prázdná láhev s užším hrdlem a jeden pár tradičních čínských hůlek na jídlo.
Třešeň zbavte stopky a položte ji na hrdlo láhvě tak, aby směřovala částí, kde dříve byla stopka, nahoru.
Pak vemte dřevěnou či bambusovou hůlku a propíchněte třešeň skrz naskrz. Pecka propadne do láhve a vám zůstane v prstech vypeckovaný plod.
Toto je vychytávka jak vypeckovat třešně.Pro mě pozdě .Já měla šťávu až na okně ?
Palec nahoru, toto je perfektní vychytávka, děkuji. 🙂
Objevil jsem ,v nové výsadbě za vesnicí ,ptáčnici s nádhernými plody Zkusím zmermomocnit manželku aby mi upekla lívance s drobničkama a vrátím se do dětských let.
Už nevím coby. Dneska tu na patře vonělo nějaké pečení tak svůdně, že jsem si šla naproti koupit aspoň tvarohový koláček. Tak jsem vytáhla z mražáku listové těsto a zítra si udělám rohlíčky se skořicí a vanilkou z jedné půlky a z druhé slaný koláč na plech se zbylým šunkovým salámem, pár rajčátek, cibule, česnek, čerstvá bazalka a sýr. A další zbytky pryč. A pochutnám si.