(807) Zavařujeme třešně a višně

Mnoho – li třešní či višní
cukr

Třešně (višně) zbavíme stopek,
poté je asi na 1 – 2 hodiny nasypeme do studené vody, abychom se ujistili, že nejsou
masité (napadené vrtulí třešňovou).
Pokud ano, většina červíků bude plavat dole ve vodě pod třešněmi. Višně napadené nebývají.
Čisté ovoce nasypeme do sklenic, zasypeme 1 polévkovou lžicí cukru a asi 10 minut sterilujeme.
Pozn: není dobré ke kompotu pouštět naše nejstarší dítě – když mu bylo asi 6, sežpapal celou sklenici třešní ale i s peckami. Jak jsem trnula, co to s ním udělá, je tady asi všem jasné.

Třešně zavařovala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (807) Zavařujeme třešně a višně

  1. a.rena napsal:

    Chichi, to je dobré. Nerozstřílel, doufám, mísu… Jinak – nechci být válečný štváč, i višně bývají masité, i když ne tak často jako třešně. Jeden rok to u nás bylo horší než s třešněmi.

  2. lakysa22 napsal:

    Nejen dítě – ten náš chlupatý dareba si trhal třešně ?rovnou se stromu a plival jen stopky. Výsledek jsem měla v přímém přenosu – a dost ho to potrápilo. Ale je absolutně nepoučitelný!!?

  3. Jiřina napsal:

    Já už moc nezavařuji, nemá to kdo jíst a zahrádku máme malou. Jen na odčervení třešní jsem do vody dala trochu cukru. A do sklenic jsem přidávala vodu, měli jsme rádi šťávu, ale na buchtu nebo bublaninu bez vody. Zavařené višně mám raději než třešně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..