(809) Koblihy do trouby

600 g hadká mouka
1 kostka droždí
100 g máslo nebo jiný tuk
3 žloutky
80 g cukr
2 – 3 dl mléka

marmeláda
cukr moučka
rum, máslo
Z mouky, žloutků, cukru, droždí, mléka a špetky soli vypracujeme hladké hodně vláčné těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, přičemž ho 1x propícháme a necháme kynout znova.
Vykynuté těsto přendáme na vál, rozválíme na sílu asi 1 – 1,5 cm, na těsto položíme kousky pevnější marmelády a překryjeme druhým plátem těsta. Skleničkou nebo hrnkem vykrajujeme koblihy, které pokládáme na pečící papír a necháme ještě asi 10 minut nakynout.
Pečeme v troubě do zčervenání, po vyndání ještě teplé potřeme máslem a postříkáme rumem.
Pozn: jsou výborné, ale je dobré je jíst hned teplé. Jinak jdou péct i prázdné bez náplně a po upečení rozkrojit a naplnit.

Vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (809) Koblihy do trouby

  1. a.rena napsal:

    Tak to je krása! Jsem koblihový analfabet, sice je dělám, jsou dobré, ale nikdy ukázkové. Tyto zkusím, páč buchty umím a běda ti, Jani, jestli se mi nepodaří! 😉 😉 😉

  2. a.rena napsal:

    To nééé, neztluču, neboj! Škoda, že to mám k tobě daleko, taky bych se ráda sznámila osobně. A vlastně se všemi tady. Jen se mi zdá, že je tady teď nějak moc odpadlíků. Zmizela BOYE, Devětapadesátka se tu po delší jen mihla… Škoda.

  3. Jiřina napsal:

    Koblihy miluju, ale dělám jen smažené a dělám buchty/honzovky/. Tyto koblížky vypadají nádherně a po upečení ještě stříknout rumem, to aby ses na ně jen dívala, když často jezdíš. Vlastně jsi už pravý „prduch“, takže povoleno, můžeš jíst do syta. Teď moc nemůžu péct, ale až můj děda nebude doma, tak určitě udělám a všechny je sama spořádám. Už se těším, bude to brzo, teď v červenci. 🙂

  4. Ivana P. napsal:

    Teda týden tady člověk není a tady se dějí věci….co tu holky děláte?

  5. Vera M. napsal:

    A kdybyste mohly ochutnat koblihy od Veverky , tak ta je oprsvdu umí a jsou jako oblaček . Jsou tady šikovne kuchatky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..