Smrčkový sirup Morland
Smrčkové kousky pěchuju hodně natěsno do čtyřlitráku, každou asi 3 cm vrstvu zasypu vrstvou cukru. Když je nahoře (poslední vrstva – cukr), láhev zavážu celofánem a postavím na slunko (západní okno). Když se vše rozpustí (většinou po prázdninách) obsah sliju přes sítko, rozdělím do sklínek a zavíčkuji.
Zrovna nedávno jsem viděla sousedku, jak trhá ty malé čerstvé výhonky ….. tož jsem se dotázala, co s tím bude dělat. Pravila že tento „likér“ …. údajně je to dobré na horečky a další jiné nemoci.
A ono pár dní a už je tu recepísek od Janičky ☺
To není můj recept – tenhle je od Morland a byl v komentářích u receptu č. 40 – to je to VZK 40 – Vyzobáno z komentářů + číslo původního receptu.
Ajooooo, já přečetla začátek a zbytek jsem již neviděla. Asi bych měla také pohledat brýle ☺
Ano, je to výborný sirup, stejně děláme diviznový. A děcka musíme brzdit, aby ho nevypily na ex fšecek.