(828) Sýrové pavézky

plátky veky
mléko nebo smetana
tvrdý sýr
strouhanka
sůl
olej

zeleninový salát
Z mléka nebo smetany a nastrouhaného sýra smícháme husté těstíčko. Podle chuti dosolíme.
Plátky bílé veky nejprve obalíme v těstíčku, potom ve strouhance, kterou na veku hodně přitiskneme.  Osmažením na rozpáleném oleji vznikne velmi chutná příloha nebo i samostatné jídlo.
Jako přílohu podáváme zeleninový salát nebo jen hrnek studeného mléka.

Rychlou večeři připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (828) Sýrové pavézky

  1. Jiřina napsal:

    Výborné jídlo, rychlé, chutné a hlavně všechno potřebné máme pořád doma.

  2. lakysa22 napsal:

    Stojí to za vyzkoušení…
    Já dělám sladkou variantu – Chudé rytíře.

  3. hrabeboto napsal:

    Zdobím plátkem šunky a rajčete. Mňam.

  4. jarybarka napsal:

    Mě to hodně připomíná sýrové smaženky z dob dávno minulých.Když jsem jezdila do Č.B.do školy kupovaly jsme si s holkama sýrové smaženky a pak ještě topinky s ostrou zeleninovou pomazánkou posypanou sýrem. Nemůžu si vzpomenout jak se to jmenovalo ale chutnalo to náramně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..