plátky veky
mléko nebo smetana
tvrdý sýr
strouhanka
sůl
olej
zeleninový salát
Z mléka nebo smetany a nastrouhaného sýra smícháme husté těstíčko. Podle chuti dosolíme.
Plátky bílé veky nejprve obalíme v těstíčku, potom ve strouhance, kterou na veku hodně přitiskneme. Osmažením na rozpáleném oleji vznikne velmi chutná příloha nebo i samostatné jídlo.
Jako přílohu podáváme zeleninový salát nebo jen hrnek studeného mléka.
Rychlou večeři připravila: Jana Macůrková
Výborné jídlo, rychlé, chutné a hlavně všechno potřebné máme pořád doma.
Stojí to za vyzkoušení…
Já dělám sladkou variantu – Chudé rytíře.
Já také. Skořice a vanilka do vaječného těstíčka, je to moc dobré.
Také je mám v repertoáru, ale teď mám receptů dost, tak vyčkávám na zimu.
Zdobím plátkem šunky a rajčete. Mňam.
Mě to hodně připomíná sýrové smaženky z dob dávno minulých.Když jsem jezdila do Č.B.do školy kupovaly jsme si s holkama sýrové smaženky a pak ještě topinky s ostrou zeleninovou pomazánkou posypanou sýrem. Nemůžu si vzpomenout jak se to jmenovalo ale chutnalo to náramně.