(834) Zahradnická sekaná

1 kg mletého masa,
2 vejce,
baby mrkev,
hrášek,
česnek,  majoránka
sůl, mletý pepř
asi 4 lžíce strouhanky,
2 – 3 rohlíky namočené do mléka

Mleté maso pořádně promícháme s vejci, zeleninou, rozmačkaným česnekem, ochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou, a zahustíme strouhankou.
Směs přendáme do formy, vymazané tukem a vysypané strouhankou, potřeme sádlem a ve vyhřáté troubě upečeme.

Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo studené s chlebem a hořčicí, případně Krenexem.
Pozn: pokud dáváte mrkev a hrášek, je dobré zeleninu před vmícháním do masa trochu osolit.

Dobrou chuť opět přeje: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (834) Zahradnická sekaná

  1. Ivana P. napsal:

    To vypadá absolutně skvěle. Miluji, když je sekaná s něčím nakombinovaná. Osvěží to chuť. U nás se poslední dobou dělá s kadeřavou kapustou.

  2. a.rena napsal:

    V sobotu jsem taky dělala sekanou – stejně jako Jana, jen bez mrkve a hrášku, ale zato naplněnou do vydlabané cukety. Té jsem seřízla podélně vršek jako pokličku, vydlabala, trochu vymazala rozpuštěným sádlem a osolila, naplnila, přikryla cuketovou pokličkou, upekla a víc asi nemusím dodávat. S novými brambory a okurkovým salátem se smetanou. No, bylo to fakt dobré.

  3. lakysa22 napsal:

    Děkuji pěkně – dostala jsem cuketu, a uvažovala jsem, co s ní…

  4. Jiřina napsal:

    Sekaná je nádherně upečená a má krásnou mozaiku. Já do každé sekané taky dávám kousek mrkve, ale nastrouhané, kvůli pěkné barvě. Pak je plněná sekaná/vejce natvrdo, párek aj./ ale to už tady recept byl.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..