Chlebová polévka Babčahelča
Nakrájím starší chleba na kostičky, raději bez kůrky, přidám dle chuti kořenovou zeleninu, též na kostky a vařím tak dlouho, až se chléb rozpadne. Ochutit dle zvyklosti – česnek, majoránka, dodat smetanu.
Chlebová polévka Babčahelča
Nakrájím starší chleba na kostičky, raději bez kůrky, přidám dle chuti kořenovou zeleninu, též na kostky a vařím tak dlouho, až se chléb rozpadne. Ochutit dle zvyklosti – česnek, majoránka, dodat smetanu.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Já bych tohle asi ne e.Babička dělala zapraženou kmínovou a ta byla dobrá a tchyně vařila chlebovou ale ta mi nejela.
Já za sebe také ne. Maminka jí vařívala když bylo ouvej, ale to jsem fakt raději nejedla nic nebo jen ten tvrdý chleba samotný.
Ani nevím kdy a kde jsem k tomu receptu přišla (někdy 7-9 let nazpátek). Na kostičky nakrájený, usušený chleba – suchý se rychleji rozvaří než jen ztvrdlý- povařit s houbama a trochou drceného kmínu, vmíchat trochu smetany, případně rozkvedlané vejce. Když bez hub, tak česnek nebo majoránka, ale bez zeleniny. Dáávno jsem ho nevařila. Díky za připomenutí 😎
No tak s houbami bych to klidně zkusila.