(841) Chlebová polévka VZK 179

Chlebová polévka Babčahelča

Nakrájím starší chleba na kostičky, raději bez kůrky, přidám dle chuti kořenovou zeleninu, též na kostky a vařím tak dlouho, až se chléb rozpadne. Ochutit dle zvyklosti – česnek, majoránka, dodat smetanu.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (841) Chlebová polévka VZK 179

  1. jarybarka napsal:

    Já bych tohle asi ne e.Babička dělala zapraženou kmínovou a ta byla dobrá a tchyně vařila chlebovou ale ta mi nejela.

  2. Katyp50 napsal:

    Já za sebe také ne. Maminka jí vařívala když bylo ouvej, ale to jsem fakt raději nejedla nic nebo jen ten tvrdý chleba samotný.

  3. kvetula.v napsal:

    Ani nevím kdy a kde jsem k tomu receptu přišla (někdy 7-9 let nazpátek). Na kostičky nakrájený, usušený chleba – suchý se rychleji rozvaří než jen ztvrdlý- povařit s houbama a trochou drceného kmínu, vmíchat trochu smetany, případně rozkvedlané vejce. Když bez hub, tak česnek nebo majoránka, ale bez zeleniny. Dáávno jsem ho nevařila. Díky za připomenutí 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..