1 menší kapr
špetka soli
90 g masla + extra 1 lžice
250 ml červeného suchého vina
citron
Očištěného a vykuchaného kapra opláchneme a nakrájime na podkovy, posolime z obou stran a opečeme na rozpáleném másle. Mirně podlijeme půl litrem horké vody a červeným vinem a podusime. Vypečenou šťavu ochutíme citronovou šťavou, osolime, zjemnime máslem a krátce provařime.
Jako přiloha se hodi různě upravené brambory.
Kapra podle České krajové kuchařky připravila: Jana Macůrková
Krásně servírováno ! Jednoduchá úprava.Ty brambůrky se úplně smějou.
Já včera v lese:čisto a prázdno pouze 2 holubinky. Na rameni 2 puklice od klošího štípnutí.Ale i tak bylo v lese časně ráno po dešti krásně. Na rybách taky nic moc.Tak musím znova?
Hezky naservírované, ale pro mě kapr brekeke. Jedině pečený na sádle s kmínem. Jinak ho nepozřu.
V podstatě tak ale můžeš upravit jakoukoliv rybu. J8 měla posledních pár porcí kapra, tak to byl kapr, ale i v tom receptu píší, že změna ryby není vyloučena.