(851) Švestkový táč s drobenkou

0,5 kg hladké mouky
60 g cukru, 3 dcl mléko
60 g másla nebo Hery
2 žloutky,  1/2 kostky droždí

Švestky

hladká mouka
cukr moučka
máslo
Za základních surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1/2 hodiny vykynout.
Plech potřeme olejem, těsto na něj rozprostřeme na tenčí vrstvu. Poklademe půlkami švestek slupkou nahoru a zasypeme drobenkou z hladké mouky, másla a cukru moučka.
Pečeme ve vyhřáté troubě do zčervenání okrajů.
Podáváme s hrnkem studeného mléka, kávou nebo čajem.

Dneska pekla: Jana Macůrková

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (851) Švestkový táč s drobenkou

  1. Ivana P. napsal:

    My zas dáváme švestky řeznou plochou nahoru, aby se drobenka nasákla šťávou :o)

  2. Ivana P. napsal:

    No já nevím….já zrovna slivovici za zlatý hřeb programu nepovažuji 🙂

  3. Ivana P. napsal:

    No já nevím….já zrovna slivovici za zlatý hřeb programu nepovažuji 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..