Porce kuřete
jakákoliv zelenina
+ cibule
+ mrkev
koření podle chuti
sůl
olej
Maso omyjeme, nasolíme, okořeníme, položíme na alobal potřený olejem, obložíme zeleninou. Poté alobal pevně zabalíme, položíme na plech nebo na gril a pečeme až je maso měkké.
Podle mojí tchýně nějlepší na tom masu je ta upečená zelenina. Tímto receptem byla kdysi vyzkoušena nová elktrická trouba.
Pekla: Jana Macůrková
Alobal doma moc nepoužívám, ALE zabalit do něj živáňskou a pomalu grilovat ,tak to je mana nebeská!
A jaká je přibližná doba pečení? Nebo rozbaluješ a pícháš do masa?
Cca hodinu, potom se to maso jen rozpadá.
Myslím , ze je to výborne. Sama chuť . Něco podobného dělám i s bramborem . Zapomenuto , hlava děravá
Dělám bez alobalu, prostě jen v pekáči.
Já občas peču v alobalu samotnou zeleninu – většinou jednotlivé druhy – převážně mrkev a červenou řepu, které dál zpracovávám a v tom alobalu je chuť jiná než vařené nebo pečené v pekáčku (i zakrytém)
V pekáči jsou oblíbené kousky zeleniny ve směsi dle lednice (i se žampiony) 😎