(873) Kuře v alobalu podle mojí tchýně

Porce kuřete
jakákoliv zelenina
+ cibule
+ mrkev
koření podle chuti
sůl
olej

Maso omyjeme, nasolíme, okořeníme, položíme na alobal potřený olejem, obložíme zeleninou. Poté alobal pevně zabalíme, položíme na plech nebo na gril a pečeme až je maso měkké.
Podle mojí tchýně nějlepší na tom masu je ta upečená zelenina. Tímto receptem byla kdysi vyzkoušena nová elktrická trouba.

Pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (873) Kuře v alobalu podle mojí tchýně

  1. jarybarka napsal:

    Alobal doma moc nepoužívám, ALE zabalit do něj živáňskou a pomalu grilovat ,tak to je mana nebeská!

  2. Ivana P. napsal:

    A jaká je přibližná doba pečení? Nebo rozbaluješ a pícháš do masa?

  3. Vera M. napsal:

    Myslím , ze je to výborne. Sama chuť . Něco podobného dělám i s bramborem . Zapomenuto , hlava děravá

  4. Haderach Kwisatz napsal:

    Dělám bez alobalu, prostě jen v pekáči.

  5. kvetula.v napsal:

    Já občas peču v alobalu samotnou zeleninu – většinou jednotlivé druhy – převážně mrkev a červenou řepu, které dál zpracovávám a v tom alobalu je chuť jiná než vařené nebo pečené v pekáčku (i zakrytém)
    V pekáči jsou oblíbené kousky zeleniny ve směsi dle lednice (i se žampiony) 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..