(882) Smažený mozeček

0,5 kg vepřového mozečku
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
pepř
olej

Z mozečku vybereme pevnější kousky (zbytek upravíme na cibulce jako pomazánku na topinky), opláchneme, lehce osušíme. Osolíme, lehce opepříme a obalujeme v klasickém trojobalu.  Smažíme velice pomalu do zčervenání.
Podáváme se zeleninovým salátem a pečivem nebo bramborem.

Mozeček smažila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (882) Smažený mozeček

  1. jarybarka napsal:

    Taky jsem dělávala.Měla jsem maličko jiný postup:odblaněný očištěný mozeček jsem dávala do hluboké misky do mrazáku.Když byl téměř zmrzlý krájela jsem na plátky a ty pak do trojobalu a smažit.

  2. IvaC napsal:

    Jezisi, mozecek jsem nemela desetileti. To delavala moje mama, ona to milovala, ja mela radeji obalovany brzlik, to byla pochoutka……

  3. blahovka.h napsal:

    Myslím, že dnes jsme smažené a vařené všechny. A já si vzpomněla na pečená rajčata a už bydlí dvě hoďky v troubě. Venku 33° a kuchyni 28°. K večeři vlastní brambůrky s acidofilem, máslem, tvarohem a pažitkou. To si pochutnáme.
    Mozeček nechám na chladnější dny.

  4. kvetula.v napsal:

    Dááávno jsem ho neměla a nepamatuju, že bych ho někde na krámě zahlédla. Asi budu muset víc cíleně hledat, protože to bývala ňamka – smažený i na cibulce s vajíčkem ( „na mozeček“ ). Díky za připomenutí 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..