(883) Rajská omáčka II. – ze žlutých rajčat

1 kg žlutých rajčat
divoké koření
cukr
sůl
máslo
hladká mouka

Inspiraci poskytla: Boženka

Rajčata překrojíme napůl a vymačkáme z nich pokud možno semínka. Nasypeme do kastrolu, vložíme sáček s divokým kořením (ten po uvaření vyjmeme), rozvaříme na kaši a rozmixujeme. Zahustíme máslovou světlou jíškou a dochutíme cukrem a solí.
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem, vařeným hovězím masem nebo masovými koulemi.
Otrlé strávníky to nepřekvapí, ostatním poskytneme první pomoc.

Netradiční rajskou vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (883) Rajská omáčka II. – ze žlutých rajčat

  1. jarybarka napsal:

    Dnes mám rajdu s koulema v plánu.Červenou.S těstovinkami.Mladá si pošmákne a já též.

  2. blahovka.h napsal:

    Jeden rok se nám urodilo spoustu žlutých rajských. Když už jsem nevěděla co s nimi, tak došlo na kečup, byl chuti výborné, ale ten vzhled . . . Nějak jsem s ním neuspěla a potajmu ho míchala s červeným, aby se spotřeboval. Takže mám obavy, že ani žlutá rajda by neprošla.

  3. kvetula.v napsal:

    Náhodou ta barvička je úžasná! Klidně bych ochutnala i za bílého dne. Včera jsem poprvé vařila polívku z hokaida – dle Úsměfky. Název její vnučky je velmi trefný , i mužskému ta „svíčková bez masíčka“ chutnala. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..