1 kg žlutých rajčat
divoké koření
cukr
sůl
máslo
hladká mouka
Inspiraci poskytla: Boženka
Rajčata překrojíme napůl a vymačkáme z nich pokud možno semínka. Nasypeme do kastrolu, vložíme sáček s divokým kořením (ten po uvaření vyjmeme), rozvaříme na kaši a rozmixujeme. Zahustíme máslovou světlou jíškou a dochutíme cukrem a solí.
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem, vařeným hovězím masem nebo masovými koulemi.
Otrlé strávníky to nepřekvapí, ostatním poskytneme první pomoc.
Netradiční rajskou vařila: Jana Macůrková
Barva nádherná :o)
A to jsi to neviděla na talíři, hrůza, a i chuť je přeci jen trošku jiná, než klasická rajdamajda z protlaku nebo červených rajčat.
Ano, chuť je trošičku jiná a doma taky remcali, že to „není ono“! Ale hlavně to dělá ta nezvyklá barva, tak ji asi budu vařit akorát v zimě k večeři, když už je brzy tma, a při podávání zhasnu!!! 🙂
Tak to mne nenapadlo, ale palec nahoru, asi to bude to pravé ořechové řešení…. nebo je nechat 3 dny vyhladovět.
Jj, barva nádherná, ale to divoké koření….koupila jsem jednou, a bylo tak divoké, že mi asi uteklo ze špajzu?
Dnes mám rajdu s koulema v plánu.Červenou.S těstovinkami.Mladá si pošmákne a já též.
Jeden rok se nám urodilo spoustu žlutých rajských. Když už jsem nevěděla co s nimi, tak došlo na kečup, byl chuti výborné, ale ten vzhled . . . Nějak jsem s ním neuspěla a potajmu ho míchala s červeným, aby se spotřeboval. Takže mám obavy, že ani žlutá rajda by neprošla.
Ale nápad je to skvělý, za to Boženku chválím, to byl její nápad.
Náhodou ta barvička je úžasná! Klidně bych ochutnala i za bílého dne. Včera jsem poprvé vařila polívku z hokaida – dle Úsměfky. Název její vnučky je velmi trefný , i mužskému ta „svíčková bez masíčka“ chutnala. 😎