Recept poslala peříčko a píše k němu:
Osmaží se větší množství cibule, pak se k tomu přidá na jemno nakrájené maso (originálně vepřové, já dělám i z drůbežího), přidá se sladká i pálivá paprika, trocha soli a podleje se vodou (příp.+ bujon)/vývarem. Dusí se pod pokličkou do měkka, případně se přidává voda/vývar.
Mezitím se uvaří rýže. Když je maso měkké, tak podle konzistence (měla by být taková řidší), buď odklopíme pokličku a necháme trochu odvařit nebo naředíme. Smícháme s rýží. Ona se ta cibule částečně rozvaří a to pak tomu dá tu správnou chuť.
Teda nevím, jestli to je origo recept, ale tak to dělám já. Jinak dávám cibuli a maso 1:1.
Pozn: recept byl uveřejněn v komentářích k receptu č. 709, později mi přišla i fotografie.
Vypadá to jedle, ale chybí mi tam nějaká ta pestrá barvička – červená kapie, zelené natě nebo pórek nebo jarní cibulka…….
no to je většinou na stole a každý přikusuje to, co má nejraději …..nakládané okurky, dýně, houbičky :o)
Chybi mi tam kapie a rajsky protlak, ale i tohle je urcite dobry 🙂
Teda Peříčko, máte krásné talíře …….
Já rizoto také dělám bez papriky apod., většinou to lupnu jako přílohu, takže chápu. ☺ Navrch strouhám hodně sýra, u nás to mají fšici rádi.
Dnes dělám vaječnou pomatlánku, dostala jsem domácí vajca (jako fakt doma krmené slépky snášejí vajcata) …..
1/2 jemně pokrájené červené papriky (může být i zelená, ale červená je pro barvu)
5 vajcat natvrdo uvařených (protlačených sítem na brambory)
1 balení lučiny
1 mazlavý sýr
1 zakysanka
malá cibulka najemno nakrájená
sůl, pepř
Vše promíchat, ochutnat, dochutit a podávat s chlebem, okurkem, paprikou, rajčatem (já bez), salámem …… každému co hrdlo ráčí ☺
Ha, mám tam Palouček, mám tam kapie, mám vejce (sice ne domácí, ale mám), Nemám zakysanku, ale mám 10% bílý jogurt. Jdu dělat umazánku. Mám hlad.
Udělej nedietní, lupni tam klíďo majolku, ne?