0,75 lt mléka vlažného
25 dkg hladké mouky
5 lžic jemných ovesných vloček -Lidl
2 – 3 nastrouhaná jablka
špetka soli a lžíci cukru
1 kostku droždí
olej nebo sádlo na pečení
Do 1/3 mléka dáme droždí, do zbytku mléka rozšleháme ostatní suroviny a na konec přidáme droždí.
Lívancové těsto necháme dobře nakynout a pak smažíme lívance, nebo lívanečky do zlatova. Podáváme s džemem nebo kysanou smetanou případně i ochuceným tvarohem.
Recept poslala: Helenka Vojtová
To bych si dala hned. Dobrý nápad na zákusek po pečeném uzeném kolenu, které se tu pomalí na časnou večeři. Černé pivo, dostatek koření, cibule a česneku a bude to super. Ze zbytku výpeku pak udělám uzenou polévku s kroupami.
Lívance dělala tátova maminka se žahourem – pane jo, to byla dobrota!
lívance s jablky je ukrajinskej starej recept,jen je nestrouhají ,protože to je pak blemcavý,ale krájí na malé kostičky…a místo mlíka ,dávají kefír nebo podmáslí….