(907) Lívance s jablky

0,75 lt mléka vlažného
25 dkg hladké mouky
5 lžic jemných ovesných vloček -Lidl
2 – 3 nastrouhaná jablka
špetka soli a lžíci cukru
1 kostku droždí
olej nebo sádlo na pečení

Do 1/3 mléka dáme droždí, do zbytku mléka rozšleháme ostatní suroviny a na konec přidáme droždí.
Lívancové těsto necháme dobře nakynout a pak smažíme lívance, nebo lívanečky do zlatova. Podáváme s džemem nebo kysanou smetanou  případně i ochuceným tvarohem.

Recept poslala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (907) Lívance s jablky

  1. Katyp50 napsal:

    To bych si dala hned. Dobrý nápad na zákusek po pečeném uzeném kolenu, které se tu pomalí na časnou večeři. Černé pivo, dostatek koření, cibule a česneku a bude to super. Ze zbytku výpeku pak udělám uzenou polévku s kroupami.

  2. lakysa22 napsal:

    Lívance dělala tátova maminka se žahourem – pane jo, to byla dobrota!

  3. sharka.68 napsal:

    lívance s jablky je ukrajinskej starej recept,jen je nestrouhají ,protože to je pak blemcavý,ale krájí na malé kostičky…a místo mlíka ,dávají kefír nebo podmáslí….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..