(918) Paprikový bok

1 – 2 kg libového vepřového bůčku
sůl
mletá červená paprika sladká
mletá červená paprika ostrá
Bok nakrájíme na pruhy asi 6 – 8 cm široké a dáme vařit se solí. Můžeme přidat podle chuti koření, stroužky česneku nebo cibuli.
Když je maso měkké, ale nesmí se rozpadat, vyndáme je na prkénko, necháme trochu vychladnout a posypeme směsí sladké a pálivé papriky.
Po úplném vychladnutí krájíme na tenké plátky a podáváme s měkkým chlebem.

Vepřovou pochoutku připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (918) Paprikový bok

  1. Vera M. napsal:

    Ahoj, já jsem ještě pořad zaskočená včerejší zprávou , přesně před rokem mi byl ukraden manžel , teď Karolina …. stres je u me doma na denním pořádku . V práci je toho moc, tam se zapomene … K dnešnímu receptu : pred mnoha a mnoha lety jsem dostala od nějaké kolegyně tip : vařit Bucek s několika masoxy , ne jen ve vodě . Ale v té době mi takové věci moc nechutnaly, tak jsem to ani nezkusila . Ake možná to některá kuchatka bude znát ? Hezké volno vám všem preji

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..