Velké kusy zeleniny
(já měla papriky, cuketu, lilek
celer, menší brambory, kapii)
králičí maso –
kousky z bříšek, jatýrka
sůl
česnek
trocha majoránky
olej
Králičí maso orestujeme na oleji a necháme asi 1/2 hodiny dusit. Jatýrka samozřejmě tolik nepotřebují. Do pekáčku dáme lžíci másla, zeleninu a na ni přendáme maso. Osolíme, okořeníme a dáme do trouby asi na 1/2 hodiny péct. Lehce podlijeme.
Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
Experimentovala: Jana Macůrková
Králičí maso na zelenině – príma recept, ale králičí jatýrka a ledvinky, o ty se s nikým dělit nebudu, ty jsou jenom moje, pokud je mám.
Děvčátka, to mi připomíná, že králíka doma nemaje, je třeba doobjednat, aby byl na příští týden.
Dnes si ten můj poručil „hambáče“, tož jsem namlela maso, potom jsem okořenila, přidala vajca …..
Když bylo fšecko umícháno, tak jsem 20x obouchala každý kousek o prkénko, pravda, chtěla jsem obouchat o podlahu, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Nakonec osolila, opekla a lupla do housek s pochutinami a zeleninou.
Ten můj si mlaskal, že to bylo slyšet snad až v Ostravě.
A já pořád, co jsou to za divné zvuky!!??
Kdo hodně žere, mlaská, kdo hodně slope, srká, kdo se přežírá a slope, mrhá svými zásobami, ti fšici budou otroci svojeho břucha.
Doufám, že si to dobře pamatuju …… kdysi to někde napsala nějaká úča a moc se mi to líbilo. ☺
Dobrota, já bych si k tomu dala brambory, ty můžu jíst ke všemu, snad výjimkou je koprovka, rajská, svíčková, játrová omajda. Teď nějak ujíždím na pečené zelenině jen tak bez ničeho, když bude denně celý týden vůbec mi to nevadí.
Dneska jsme měli nadívané papriky s bramborem, jako zákusek štrůdl. Zítra budou zbytky, musím žehlit – to nenávidím snad víc, než umývat okna.