1 kg očištěných tvrdých hub
(já měla kozáky a hřiby)
30 dkg mletého vepřového masa
3 cibule
česnek — podle chuti (asi 1 paličku)
sůl, pepř, kmín
trochu staročeského koření sádlo
Na sádle zpěníme cibuli a plátky česneku, přidáme maso, koření a společně podusíme skoro do měkka. Poté přidáme nakrájené houby (na větší kusy) a společně dodusíme. Podléváme vývarem. Zahustíme tmavou sádlovou jíškou.
Kdo má rád může přidat mletou papriku. S dobrým chlebem super.
Recept poslala: Helenka Vojtová
Hergot, to může být moc dobré, diky…
Hergot, to může být dobré….
Iva má opravdu dvojnásobnou chuť 🙂
Ale vypadá to zatra chutně. Taky bych si dala dvakrát.
Ono mi to, potvora jedna, nekdy nechce odeslat a pak to takhle dopadne?
Houbový guláš dělám bez masa.S masem je to taky skvělé, ale nemusí být.Houby jsou masem chudých,pravil někdo nebo je to jen pořekadlo. Paní čitelka mě doufám dolpní nebo poučí ???