(941) Žampiony v petrželkové omáčce

kloboučky z větších žampionů
30 dkg mleté libové vepřové maso
kmín mletý,
pepř,
sůl
1 + 2  PL sekaná listová petržel
1 vejce

1 smetana 33%

Vše smícháme  a na plníme kloboučky žampionů.

Na pánvi rozehřejeme máslo nebo trochu oleje , 1 velkou cibuli nakrájíme na jemno a podusíme na  tuku.
Přidáme žampiony, náplní do cibulky, podlijeme vývarem a dusíme. Asi tak 30 min, občas podlijeme. Když je náplň hotová, vyndáme žampiony na talíř a dokončíme omáčku.

Do šťávy zbylé v pánvi přidáme  33 % smetanu – jeden kelímek -, zredukujeme hustotu -případně přidáme vývar. Dochutit podle svého – pepř, sůl.

Do povařené omáčky přidáme nasekanou hladkolistou petrželku a to už podle chuti, já dávám asi tak 2 polévkové lžíce.

Příloha – těstoviny, rýže nebo pro milovníky knedlíků možno též knedlík.

Recept poslala Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (941) Žampiony v petrželkové omáčce

  1. IvaC napsal:

    To je dobre.Potrebuji zpracovat mlete, zampiony mam i udelam. Dekuji, kapla
    jste mi do noty… ?

  2. Ivana P. napsal:

    Vypadá to zajímavě, jen bych se bála, že to mleté maso ze žampionů vypadne.

  3. jarybarka napsal:

    Olalá to je krásné!Já bych si k těm žampionům dala noky.Úplně lituju že mám dnes kuře od včera.To vypadá jako úžasná ňamka.A určitě by šly třeba malé bedly.????

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..