Kachní nebo husí žaludky
Celý pepř
nové kořené
bobkový list
čsnek
petželka
sůl
chleba
Uvařené kachní žaludky s kořením (celý černý pepř,nové koření,bobkový list) scedíme, přidáme jemně usekaný česnek s petrželovou natí a solí, protřeseme, až se horké žaludky obalí, dáme na nahřátý talíř, přidáme čerstvý chléb a přejeme dobrou chuť.
Pokud místo česneku a petržele, dáme na talíř jablíčkový křen (vejmrdu), hořčici, sůl a chléb, máme klasickou verzi ovaru, ale masíčko není vepřové. Přesto si troufám říci, že je velice dobré.
Recept poslala: sharka68
UF!Ani nevím že se toto prodává.Nechci psát brekeke protože to neznám a nemám odvahu to poznat.
Ale kraví zaludky baštím to zase jo.Dršťková je dobrá.
Já je kupuji na polévku, většinou kachní nebo pokud dostanu v Makru tak husí. Jsou velké, po uvaření nakrájím na malé plátky a vrátím do polévky. Jinou úpravu jsem nezkoušela, ale hned ochutnat uvařené jen tak s chlebem, to můžu také.
Když zabíjíme kačeny, jsou kačení a jsou mňam.
No, já je občas přidávám do vývarů. Jen to nesmí vidět holky. Pokud se mi podaří je včas naplátkovat, tak si šušňají. I zadělávané jsme je měli a pečené se srdíčky. Tvé případné brekeke zkus překonat, má to tu drůbeží jemnost.
Jo a z kravích je držkovka, z kachních si uvař zobákovku… 🙂
Mám možnost koupě žaludků pouze z drůbeže hrabavé. Z krůty to jsou pěkné kousky, jen co na ně zase natrefím, tuto úpravu vyzkouším. Myslím, že na chuti to neubere. 😎
Nojo krůtí jsem vlastně mívala protože jsme brávali krůty z farmy.A vůbec nebyly špatné.