(963) Králík na smetaně

Porce králíka
kořenová zelenina
špek
celý pepř, bobkový list, nové koření
cibule
sůl, máslo
smetana – 1 zakysaná a jedna sladká 12%
trochu hladké mouky na zahuštění


Porce králíka nasolíme, prošpikujeme, posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou (mrkev, celer, petržel), kořením, navrch položíme kolečka cibule a zalijeme rozpuštěným máslem. V chladu necháme 2 – 3 dny odležet. Poté podlijeme horkou vodou a dáme upéci doměkka.
Maso vyndáme, zbytek rozmixujeme a přecedíme. Přidáme smetanu, ve které jsme  rozmíchali trochu hladké mouky na zahuštění.
Vložíme zpět maso a podáváme s houskovým knedlíkem.
P.S: Omlouvám se za fotku, za slunečného dne manžel fotil a nevšiml si odlesků záclony.

Králíka pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (963) Králík na smetaně

  1. Vera M. napsal:

    Mňam , inženýr na smetaně , to je nedělní oběd ?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..