(966) Kořeněný chleba

¾ kostky droždí,
1 lžička soli,
špetka cukru
2 lžičky koření podle chuti,
5 lžiček oleje,
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
voda na zadělání

Všechny suroviny promícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme nakynout v přikryté nádobě (nebo necháme na válu a přikryjeme miskou).

Pak těsto znovu propracujeme a zformujeme bochánek či veku. Uložíme na plech s papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme znovu nakynout do zdvojnásobení objemu.
Na povrchu potřeme vodou a posypeme stejným kořením, které jsme přimíchali do mouky
Pečeme pomalu do lehkého zčervenání (40-50 minut).

Jedná se o bílý chléb podobný toustovému. Podáváme  k salátům nebo s máslem a sýrem či jiné jednoduché kombinaci, aby vynikla chuť koření.

Chléb vyzkoušela: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (966) Kořeněný chleba

  1. sharka.68 napsal:

    to vypadá jako maďarskej toastovací chleba….k míchanejm vajíčkům (blátíčko), je suprovej…..

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Když jsem viděla obrázek, tak jsem si říkala, že se Jana minula v čase, proč že jako dělá mazanec ……. ☺
    Ale teď vážně, myslíš, že by šel i z tmavé mouky? Já to bílé pečivo moc nemusím, tak proto

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..