Velký plát hovězího masa
pepř,
sůl
hořčice
vejce
hladká mouka
strouhanka
Maso nakrájíme na slabé pláty a ještě naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Necháme asi hodinu uležet, aby se hořčice vsákla a dala tak masu výraznou chuť – je dobré použít hořčici pikantní (např. dijonskou). Poté obalíme v klasickém trojobalu a velmi pomalu smažíme až je maso měkké.
Podáváme s chlebem nebo bramborem a zeleninou.
Pro mlsné a hladové chlapy vařila: Jana Macůrková
Tohle sloní ucho bych si dala s chutí. U nás dnes budou malá sloní ouška z vepřové panenky (tedy ne smažené, ale jako minutka) a hranolky s tatarkou jako slavnostní oběd pro manžela k 65. narozeninám.
K jeho narozeninám vše krásné a hodně zdraví.
To jsi trochu popletla, to jsou myší ouška, ne sloní…..
I já přeju panu manželovi hezké a veselé narozeniny i časy příští…
Jen mě tak napadá: Není to trochu mimo mísu dávat chlapovi k pětašedesátinám panenku? Třeba by víc ocenil autodráhu… 🙂
(kdybys mě chtěla praštit, adminy ti prozradí, kde mě najdeš)
Neprozradím, neboť by se nemusela trefit a pak by platila za mrzáka jako za zdravýho….A praštěná jsi už dost.
Tchyně mojí prvorozené – slovenská žena z drsného kraje – má krásné rčení: Nehaj tak. Zabiješ ko..ta a zatvori ťa za človeka. A to mluví velmi kultivovaně. 🙂
Květuško, velmi opožděně panu manželovi hodně zdraví…štěstí má, že si Tě našel.
A co jsi měla k obêdu Ty??
No taky panenku, ne panáčka.
🙂
Všem moc děkuji, byť opožděně, za manžela k narozeninám. My tu máme teď už třetí den tu naši nejmladší vnučku (1 rok mladou), protože se syn stěhuje (samozřejmě s celou rodinkou) do nového, takže nemám moc času koukat na bramboračku. Teď holčička spí, tak jsem toho využila.