(968) Sloní ucho

Velký plát hovězího masa
pepř,
sůl
hořčice
vejce
hladká mouka
strouhanka
Maso nakrájíme na slabé pláty a ještě naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Necháme asi hodinu uležet, aby se hořčice vsákla a dala tak masu výraznou chuť  – je dobré použít hořčici pikantní (např. dijonskou). Poté obalíme v klasickém trojobalu a velmi pomalu smažíme až je maso měkké.
Podáváme s chlebem nebo bramborem a zeleninou.

Pro mlsné a hladové chlapy vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (968) Sloní ucho

  1. kveta.batkova napsal:

    Tohle sloní ucho bych si dala s chutí. U nás dnes budou malá sloní ouška z vepřové panenky (tedy ne smažené, ale jako minutka) a hranolky s tatarkou jako slavnostní oběd pro manžela k 65. narozeninám.

  2. kveta.batkova napsal:

    Všem moc děkuji, byť opožděně, za manžela k narozeninám. My tu máme teď už třetí den tu naši nejmladší vnučku (1 rok mladou), protože se syn stěhuje (samozřejmě s celou rodinkou) do nového, takže nemám moc času koukat na bramboračku. Teď holčička spí, tak jsem toho využila.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..