(976) Francouzský hruškový koláč

7 hrušek
2 vejce
100 – 150 g cukru
6 lžic oleje
200 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 cukr vanilkový
1 lžíce skořice

poleva:  100 g máslo, 1 lžíce medu, 6 lžic krupic. cukru, 2 vejce

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, sůl a mouku s práškem do pečiva.
Přendáme na plech s pečícím papírem.
Na těsto pokládáme na plátky nakrájené hrušky, posypeme vanilkovým cukrem se skořicí, a 30 minut pečeme při cca 150 st. Nakonec polijeme polevou – máslo, med a cukr ohřejeme do rozpuštění, odstavíme a všleháme obě vejce, nalijeme na koláč a ještě cca 20 minut dopečeme.

Recept mi poslala: Daniela

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (976) Francouzský hruškový koláč

  1. kveta.batkova napsal:

    Možná to bude dobré, ale ta poleva mi k tomu nějak nesedí. Spíš bych to posypala drobenkou, ale to už by byl jiný koláč.

  2. jarybarka napsal:

    Dělám podobný ale dávám prdopeč do perníku.Je kořeněný a s hruškama to jde sobře dohromady

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..