(996) Slunečnicový chleba

300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
voda na zadělání
špetka soli
špetka cukru
3/4 kostky droždí
slunečnicová semínka
Z mouky, vody, soli, cukru a droždí vypracujeme těsto, do kterého přidáme polovinu slunečnicových semínek, která jsme umleli na jemno.

Necháme vykynout, vytvoříme 2 podlouhlé bochánky (spíš silnější veky), potřeme slanou vodou a posypeme celými slunečnicovými semínky.
Necháme jště chvilku vykynout a pečeme v troubě asi 40 minut do lehkého zčervenání.

Chleba pekla: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (996) Slunečnicový chleba

  1. francizska1 napsal:

    Omlouvám se Jani, jen vzkaz pro Boye. U receptu 992 máš vyjádření k enoki.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..