100 g másla
100 g moučkového cukru
100 g mleté ořechy
100 g hladké mouky
1 vejce
½ prášku do pečiva
Zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu v lednici odpočinout. Vmačkáváme ho do malých hladkých formiček.
Když rohlíčky vychladnou, vyklopíme z formiček, slepujeme po dvou ořechovým máslovým krémem. Navrch můžeme pokropit čokoládovou polevou nebo z poloviny do polevy namáčet.
Recept z loňska vylovila: Jana Macůrková
Tak tyhle rohlíčky jsem pekla a použila jsem na ně silikonovou formu, výborně se z ní vyklápějí, jen jsem je neslepovala, ale konce jsem máčela v čokoládě.
Tak silikonu jsem se bala, jak pujde to vyklapeni najednou a vsechny. Ale vidim, ze to asi neni problem, tak si na příští vanoce, bude-li clovek jeste zivy, koupim. Dekuji Olinko….
Taky jsem je pekla poprvé v téhle formě a jsem z ní nadšená, bez problému se rohlíčky lehce vyndavají?