(1471) Kokosový kmen

100 g sušené mléko
250 g kokosu
1 konzerva Salko
kakao
potravinářská barva růžová nebo
pár kapek šťávy z červené řepy

Ze salka, sušeného mléka a kokosu vypracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na 3 díly. Jeden necháme bílý. Druhý obarvíme kakaem a třetí obarvíme růžovým potravinářským barvivem nebo červenou řepou.
Z každé barevné části těsta vyválíme váleček a všechny je propleteme, aby nám vznikl jeden velký trojbarevný váleček. Ten nakrájíme na menší, vytvarujeme v menší válečky a ty obalíme v kokosu.

Kokosové kmeny zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout a uležet. Hotové kmeny můžeme také namáčet v čokoládové polevě.

Tentokrát připravila Ivanka z Dobřeně – jinak manželka Jirky Hrabeboto.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1471) Kokosový kmen

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tohle už máte na zítřek, ráno musím na kožní do Janovic na komtrolu, nevím,kdyse vrátíme.

  2. jarybarka napsal:

    No je to krásné a někdo si dal soustu práce ale já touto dobou už sladké nemůžu ani vidět a vůně vanilky ve mě vzbuzuje chuť na kysané zelí,klobásy,jitrnice,romadůr…

    • Francizska napsal:

      Tak to mám stejný, tlačenka s cibulí, ocet. Zelňačka. Jitrnice, utopenci. Ale letos ne, pekla jsem jen jeden druh. Letos fakt přeslazených nejsem.

      • Vera M. napsal:

        Haha, tlacenku s červenou cibulkou a octem jsem měla za poslední týden 3x ?.. ten kmen vypadá krásne a ingredience výborne, takže i chuť bude moc dobra.
        Ale včera jsem obdržela od dcerenky jiny, takový cokoladovo-sunarovy a pořádnou hromadu lineckeho s dvojí marmeladou a různými tvary, prý aby mě při valeni a vykrajovani nebolela zada, je moc hodna…Začínám panikarit, kdo to všechno sní a hned po startu pečení už teda začínám i brzdit

  3. lakysa22 napsal:

    Je to moc hezky udělané, a porce jak jendounubka, mo6ná se přemluvím pro vnuka.

  4. jarybarka napsal:

    Sašo já tu mžourám jednim okem do mobilu už v posteli ale ty jsi mě teď tak rozesmála.Jendounubka je kouzelný!A kokosový suk taky.

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Propleteme? Tohle ale smotane neni nebo blbe vidim?

  6. bozena.fialova napsal:

    Recept i výsledné cukroví se mi moc líbí. Přestože mám už napečeno, dokonce i sněhové pusinky usušené :-)), mám chuť sehnat sušené mléko a udělat suky pro bratra, má je strašně rád a tyhle budou neošizené. Ty v prodeji kolem kokosu jen proletěly a je to skoro jen cukr a aroma. Takže děkuji.

    • BOYE napsal:

      Přesně! Je to nejoblíbenější cukrovinka mého táty. Jako děti jsme mu pravidelně kupovaly od Ježíška suk a vyráběly kopřivovou vodičku na šišinku. 🙂 Ale už léta jsou suky hnusné. Letos se pokoušela ho pro dědu koupit Benjamína a taky to vzdala. Tak asi půjdeme koupit to sušené mlíko. Kokosu ve všech konzistencích máme na zasněžení tak tří krkonošských sjezdovek.
      Jo, a když si vyrobíte víc růžové a bílé, je nejlepší z toho vymodelovat zubní protézu a tu nenápadně umístit na mísu s cukrovím. Zvyšuje to trvanlivost, neb návštěvy si tolik neberou… Vyzkoušeno na vlastních hostech 🙂

      • bozena.fialova napsal:

        Luci, málem jsem spolkla vajgla a k tomu si ještě ucvrkla. Udělat tu protézu by mě v životě nenapadlo. Ale je to druh humoru, který mám ráda. Asi se s ní patlat nebudu, ale v rezervě si ji nechám. :-)) Švagr, vyhlášený cukrář, měl napečené skvostné cukroví, přijel syn s manželkou a ta se tchána ptala, proč si to cukroví nebere. Odpověděl, že ví, co do toho dával. A milostivá už nepozřela asi kousek! :-)) Takže Vánoce byly šťastné a hlavně veselé…

  7. a.rena napsal:

    To vypadá moc hezky. Ale nechám si to třeba na prázdniny, až budu chtít vnukům něčím zacpat hub-ičky.?

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Vypadá to nádherně, ale vzhledem k tomu, že toto nežpapkám, tak nemůžu soudit chutě.
    Jen mne zaujalo, jak Jiří píše „tak jsme prameny jen přitiskli k sobě“ …. chlape, klobouk dolů, nejen vrchní ochutnávač, ale i ruku k dílu přiložíš. ??

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..