hovězí oháňka
polévková zelenina
polévkové nudle nebo jiná zavářka
sůl
Oháňku dáme vařit a pmalu ji vaříme asi 3 hodiny. Přidáme polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, porek, kousek květáku, kapusta ap. a vaříme ještě asi 1/2 hodiny.
Maso z oháňky obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Dosolímea podáváme.
Je to jedna z nejvydatnějších polévek, které občas vařím, jen kdyby ta oháňka nebyla tak drahá…
Vařila: Jana Macůrková
Polévka z ohanky je dobrá. Hele, to je levitující talíř a levitující lžíce?
To je dobrý optický klam.Talíř je oválný.?
Oháňka je na hovězí polévku snad úplně nejlepší. Ale nevím, co se stane s pórkem, kapustou a květákem, když se v ní budou vařit půl hodiny.
Rozvařená zelenina.Co jiného
Skvělá polévka. Když si chci pochutnat na polévce, koupím oháňku a pomalu vařím a když je maso měkké, vyndám ho, do vývaru dám svoji sušenou kořenovou zeleninu, povařím , mezitím si v jiném hrnci uvařím domácí nudle, dám do vývaru i s obraným masem a přidám petrželku.
Já teda taky jim povarenou zeleninu z polívky, ale uz soukrome. Manžel naučil tu naši bandu na čerstvé povarenou kořenovou zeleninu do již uvareneho vývaru ( a tak to dělají dnes už v hodně restauracích), přičemž tu, která vytvořila vývar , nemilosrdně vyhodil. A na poslední návštěvě u syna mi snacha vyrazila dech opravdu vynikajícím hovězím vývarem s čerstvé přidanou korenovkou. Klobouk dolu
Také to tak dělám, zeleninu na větší kusy vařím s masem, pak ji vyhodím a dám do polévky lehce osmaženou zeleninku – mrkev a celer na malé kousky, nebo jenom dám tu syrovou zavařit.
Já tu dlouho vařenou taky vyhazuju, pesanovi mrkvev, trošinku prtržele na malilinké kiusky, aby to snědl a zbytek? Zavřu oči a vyhodím..
Taky tak. Jen s tím rozdílem, že tu vařenou z části přimíchám kočkám do žrádla a část sním já při krájení masíček. Ale i ten zbytek jde jen přes plot k sousedovic slepicím. Někdy ani nestihnou přijít k plotu a sežere to jejich psisko, neb má hnáty rychlejší a autoritu vyšší…
Decka, úplně hloupá a mladá kuchařka, bylo mi max 19 let. V časopisu DIEVCA. Úžasné . Uvařit kuřecí vývar a potom : na másle osmahnout kořenovou zeleninu a zakomponovat do polévky
Vero, tak to je to samé jak to dělám já. Ta zelenina má super chuť .
Jj, také občas dělávám, je to výborný a křupavější. Tu z vaření vývaru vyhazuju, přiznávám, nemaje koček a ani psů ……
Takhle dělám zeleninu do rybí polévky, nebo do ryze zeleninové.
No nevím, hovězí maso je dražší, ono zdražilo i vepřové teď před svátky.
Ale že bych řešila cenu? Kolik jí do toho vývaru dáš? Na 5 litrů stačí max. 1 kg, ne?
V každém případku fté poblivce vidím velké špalky pórku (tuším), kus mrkve, cibuli, kus celeru a kousek masa ….. nudle tam nevidím, ale je možné, že tam jsou.
A vůbec, Ty bys měla jíst vydatnou stravu, tak si nestýskej nad cenou oháňky a papkej poblivku pravidelně.