Několik kousků lína
máslo
sůl
bylinky podle chuti
hladká mouka
citron nebo plátek pomeranče
Líny vykucháme, ale nezbavujeme šupin – mají totiž tukové šupiny, které se při tepelné úpravě rozpustí. Do bříška vložíme kousek bylinek, a plátek másla, obalíme v hladké mouce se solí a pečeme v pekáči na vyšší vrstvě másla.
Podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě, zdobíme citroem nebo plátkem pomeranče.
Na línovi si pochutnávala vnučka Anežka.
Já jsem zvyklá ho obalit v soli a potom ho škrábnout nožem (ještě syrového. V soli je třeba i den či dva), tím nemá šupiny žádné, ale každý to dělá jinak.
Ale jinak souhlasím a za mne OK, čím míň se toho na ryby dá, tím víc chutnají.?
Tak za mne , lín je jedna z nejlepších ryb. O.K. co nejméně dochucovadel , ryba s bylinkami, případně jen máslíčko to je chuťovka.
Anezka ma muj obdiv, co pamatuju, moje deti zasadne odmitaly jist to, co na ne „kouka“, takze u nas ryby zasadne bez hlavy.
Jinak ano, v jednoduchosti je sila, coz u ryb plati dvojnasob.
Ale proc je ta ryba dvoubarevna? Ocas vypada neudelane…
To je jen od mouky navíc tě ocas koukal nad maslem
Příště větší pánev a špachtle
Až pod stromečkem rozvážeš mašličku,
ať lásku najdeš v balíčku.
Ve druhém štěstí, klid a pohodu,
ve třetím dobrou náladu.
Krásné svátky všem ????