(1482) Hovězí kližka na špeku s houbami

600 g hovězí kližka
200 g bílé hříbky (mohou být i sušené)
200 g špek
2 velké cibule
pepř
sůl

Rozpustíme špek a na něm zpěníme cibuli, Přídáme kusy kližky, a rychle zatáhneme. Poté velice pomalu dusíme asi 3 – 4 hodiny. Cca půl hodiny před dovařením přidáme hříbky, pepř a sůl.
Podáváme s rýží nebo třeba s hráškovým bramborovým knedlíkem.

Sobotní oběd před Vánocemi vařili  Vlastik a a Václav Macůrci.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1482) Hovězí kližka na špeku s houbami

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Dobře kluci, v jednoduchosti je krása, to píšu již podruhé tento týden. Palec nahoru ??

  2. Jiřina napsal:

    Mládenci, jde to i bez maminky. Výborný oběd. 🙂

  3. olinamusilova napsal:

    Šikovní kluci? to se ta mamka má a určitě si pochutnala.

  4. BOYE napsal:

    Jó, tak to bych si dala. Kližka pomalu je labúžo…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..