(1492) Bůčková mortadela se sýrem

1 kg libového bůčku
0,5 kg uzeného libového bůčku
sůl
pepř
½ lžičky nakládací soli
tvrdý sýr (Koliba)

Všechno maso umeleme na hodně jemno (já mlela 1x na středním a 2x na jemném).
Přidáme sůl, pepř a nakládací sůl  a důkladně promícháme.
Přidáme na kostičky nakrájený tvrdý sýr, a dobře promícháme.
Naplníme do sáčku na tlačenku, dobře utěsníme, zavážeme a vaříme na  hodně mírném plameni asi 3 – 4 hodiny. Doporučuji hodně natlačit, mně se trochu při krájení rozjížděla.
Vyndáme, zatížíme a necháme vychladnout. Krájíme na plátky, podáváme s chlebem, pečivem, doplněné zeleninou.

Pozn: tady si myslím, že by šlo vařit v pomalém hrnci tak cca 5 – 7 hodin, případně naplnit směsi retro-šunkovar.

Recept vyzkoušela. Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1492) Bůčková mortadela se sýrem

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tohle máte na ráno, já mám trochu problémy se spaním (nechci ale nic na spaní brát) – večer ponocuji a ráno spím do oběda. Takže recepty budou vždycky večer.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..