(1495) Nudlový kugl s tvarohem a jablky

400 g širokých nudlí
4 vejce
3 lžičky cukru
1 vanička měkkého tvarohu
2 jablka
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
sůl

Nudle uvařte v dostatečném množství mírně slané vody, sceďte, promíchejte s kouskem másla a nechte zchladnout.Troubu  předehřejte na 180 stupňů, zapékací mísu vymažte máslem. Oloupejte jablka, nastrouhejte je na hrubším struhadle a zakápněte citronovou šťávou.
Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte malou špetkou soli, ušlehejte pevný sníh a nechte chvíli stranou.
K žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Po lžících vmíchejte tvaroh a poté přidejte strouhaná jablka a uvařené těstoviny. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.
Směs přeneste do zapékací nádoby a v předehřáté troubě pečte asi 50 minut. Podávejte vlažné, jemně posypané moučkovým cukrem nebo pokapané medem a s miskou kompotu.
Do jídla můžete přidat sušené rozinky či brusinky a nasekané vlašské ořechy.

Ze židovské kuchyně čerpala: Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1495) Nudlový kugl s tvarohem a jablky

  1. Jana Macůrková napsal:

    Toto je můj poslední recept. Odhlašuji se z Bramboračky. Jana

  2. jarybarka napsal:

    A na co jsi tyhle poklady schovávala?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já bych tam přihodila ještě hrůzinky a ořechy a trochu to rozředila mlékem nebo smetanou. Dobré by bylo i dát sníh navrch …. hmmmmmmm.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..