(1509) Králičí paprikáš

malé kousky králičího masa
olej
sladká paprika
pálivá paprika
trochu pepře
syrové zeleninové papriky
cibule
sůl
sladká nebo zakysaná smetama

Kousky králičího masa orestujeme s cibulí na oleji, přidáme papriku, pepř, sůl, lehce podlijeme a dusíme do měkka.
Přidáme nakrájenou zeleninovou papriku a podáváme s chlebem, bramborem nebo knedlíkem.
Pozn: můžme přidat i velké bílé fazole (uvařené) , brambory (pokud je dáváme přímo do paprikáše, nedáváme přílohu.. Kdo má rád, přidá i sladkou nebo zakysanou smetanu. My si ji dáváme až na talíři, takže na fotce není.

Připravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1509) Králičí paprikáš

  1. Jana Macůrková napsal:

    To je na ráno, budu se chtít dospat. Jinak by byl recept až po 10 hodině. Včera jsen našla další dobrý recept na „guláš“ pro změnu po názvem tokáň.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Onehda tu nekdo rikal neco o zacinajicich kucharkach. Tak ty budou dost zmatene, promin. „Dusime do mekka“ bez podliti? A ty fazole bud musi byt predem uvarene nebo z konzervy, ne? Podavame s bramborem a muzeme pridat brambory si taky trochu protireci. Jako uz pri duseni?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Někdo tu psal, že je skvělý nápad, že se sem dávají recepty pro mladé, začínající a pro důchodce …. ááááále máme změnu, je to tu pro „blbý“. Je fajne si tak vážit čtenářů, kterých je denně „2500“

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..