Kuřecí maso
4 rajčata
1 zeleninová paprika
lžička sladké chilli omáčky
1/2 lžičky ostré chilli omáčky
cibule
sůl, olej
podle chuti sýr na posypání
Kuřecí maso nakrájíme na hodně malé kousky. V míse smícháme chilli omáčku, sůl a trochu oleje, přidáme maso a necháme asi hodinu rozležet.
Mezitím na oleji dusíme cibuli a na velmi drobno nakrájená rajčata a zeleninovou papriku.
Když je zelenina skoro na kaši, přidáme naložené maso a podusíme doměkka.
Podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami, podle chuti sypeme sýrem.
Pozn: místo kuřecího masa lze použít i krevetky nebo mořský koktejl. Potom jako přílohu lze použít i rýži (samozřejmě bez sýra).
Další recept, který zvládají i moji kluci – vaří už od 6.prosince, já jen kibicuji.
Jana
Kdyz o tom tak uvazuju … to by klidne slo bez masa, vegespagety.
Potom bych asi přidala nějaké bylinky možná bazalku
Jo, tu urcite.
Krásně naservírováno, šikovní chlapci. Šikovná kuchařka, která naučí svoje chlapy hospodařit, když sama nemůže. 🙂
Manžel uměl vařit už když jsme se poznali, tchýně pracovala na výboře, pracovní doba od nevidím do nevidím, tak to všechni tři kluci museli zvládat se o sebe postarat. Já uměla taky, mě naučil strejda Išek. A tak bylo samozřejmé, že děti to musí umět taky.
Tohle jídlo já miluju, mohla bych to mít často, na rozdíl od mého muže. Je to taková rychlovka.