(1518) Domácí hrachová polévka

400 g suchého hrachu
česnek
majoránka
sůl
máslo
hladká mouka

houska na opečení nebo krutonky
Hrách na noc namočíme do vlažné vody. Za občasného zamíchání (rád se mrška připaluje) ho uvaříme doměkka. Rozmixujeme skoro na hladko (někdo jen pasíruje přes cedník), přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl a ještě chvilku povaříme.
lehce zahustíme světlou jíškou, a podáváme s opečenou na kostičky nakrájenou houskou nebo s krutonky (může být i smažený hrášek do polévky recept. č:  1236).

Help: Kam se ztratil suchý zelený hrách? V obchodech nacházím jen žlutý!!!

Domácí hrachovku vařila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1518) Domácí hrachová polévka

  1. Jana Macůrková napsal:

    To už máte na zítra, od rána od 5 hodin lovíme v obýváku myš. Ve tři mě probudilo hryzání, asi ji Vlastik přinesl v krabici s dřevem na topení. No, když se negruntovalo na Vánoce, někdy to holt přijít muselo.

  2. adela.adale napsal:

    Minulý týden jsme kupovala zelený hrách v K…u – celý neloupaný i půlený loupaný.
    Jani, a kočku nemáte? Náš kocour je schopnej hlídat i týden, než potvůrku chytí.
    Do hrachovky dávám ještě špek + cibule nadrobno a trochu mouky do toho místo klasické jíšky.

  3. Jiřina napsal:

    Hrachovou polévku mám moc ráda. Taky dávám slaninu, nebo opečenou klobásu – nejlépe pálivou a opečený rohlík, nebo chleba. A díky za typ na zelený hrách. Tady v Albertu mají taky jen žlutý. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..