Hovězí srdce
slanina (špek)
lžíce sádla
cibule
sůl
pepř
Hovězí srdce si asi hodinu povaříme. Nakrájíme na plátky. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a plátky hovězího srdce. Osolíme a dochutíme trochou pepře. Podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka.
Podáváme s rýží.
Pozn: lze připravit i ze syrového srdce, potom ho nakrájejte na plátky, a prošpikujte proužky slaniny. Přidejte cibuli, sůl a trochu pepře a další postup je stejný.
Hovězí srdce připravila podle receptu strejdy Iška: Jana Macůrková
Tak a teď mám dilema – mám to dát jako Babiččiny recepty?
Strejda nebo babička, to máš fuk – ale prozraď mi, jak se dají prošpikovat plátky 😉
Úplně jednoduše – dělám do nich malinké dírky, kterými protáhnu nudličky špeku. Ale je fakt, že je lepší to srdce povařit, jinak se dusí hodně dlouho, hlavně pokud je to z nějakého starého vola.
🙂
Včera jsem byla po dlouhé době v Makru, chtěla jsem vepřová líčka. Ta neměli, ale mám hovězí líčka. Teď hledám nějaké recepty z nich. Nemáš něco spešl?
na víně?
Bohuzel, ja kupuju jen veprova.
Tak jsem našla několik, nejen ta na víně. Některé ty recepty jsou náročnější na suroviny a přiznám se, že já na víně nedělám ráda, ale našla jsem minimálně dva recepty, které jsem si trošičku upravila a ….. no uvidíme.