1 máslová dýně
10 menších brambor
– obojí nakrájené na kostky
pytlík pórku
krabice celých hub
2 kuřecí prsa
olej, sůl
provensálské bylinky
Úklid v mrazáku a dnešní oběd byl na světě. Čili klasické CDD – tentokrát sklep dal brambory a dýňuli, mrazák houby, pórek a kuřecí prsa a kuchyň dala sůl, olej a koření. A samozřejmě teplou troubu po dobu asi 1 hodiny.
Pozn: kuřecí prsa nejsou podmínkou. Může být kousek šunky nebo dokonce zcela bez masa. A kupodivu bylo toho tolik, že zítra nemusím vařit. Jana
A co je to bile „opatlani“? Slehacka? Syr? V receptu nic neni, ale ja to tam vidim 😉
Těsně vedle ty bile kousky jsou pórek, vybelene kousky které byly ve sláme. Ja ho sklízela pozdě, tak jsem ho prisypala slamou.