(1532) Hovězí líčka na jablíčkách

2 ks hovězích líček
4 jablka
2 cibule
olej, máslo
lžička třtinového cukru
sůl
hladká mouka
lžička vinného octa (nemusí být)


Cibuli nakrájíme hodně nahrubo a dáme ji na olej zpěnit. Maso naporcujeme na větší kusy (1 hovězí líčko má cca 0,5 kg), opečeme na cibuli a lehounce podlijeme horkou vodou. Osolíme a necháme asi 1,5  hodiny dusit.
2 jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme pod maso. Dusíme spolu s masem až se jablka zcela rozpadnou.
Další dvě jablka omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Každou čtvrtku rozkrojíme ještě na 3 – 4 plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo, jablka do něj vložíme a smažíme asi 5 – 8  minut. Poté je lehounce poprášíme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
Z omáčky vyndáme maso, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Podle potřeby je možné ji lehce zahustit hladkou moukou, většinou není ale vůbec potřeba.
Maso vrátíme do omáčky, přidáme plátky jablek, lehce pomícháme a necháme prohřát.
Pokud jsou jablka hodně sladká, tak omáčku dochutíme lžičkou vinného octa.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Pozn: hovězí líčka jsem dělala poprvé v životě a je to masíčko fantastické. Hodně připomíná kližku, ale je jemnější a kratší. Je měkké už po 1,5 hodině.

Recept vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1532) Hovězí líčka na jablíčkách

  1. lida.f napsal:

    Vypadá to moc hezky, to musím zkusit. Já jsem zatím vždy dělala hovězí líčka na víně. Také moc dobré.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    38,3, zimnice jak prase ???
    Nashledanou v pondeli

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..