(1533) Krevetky na balkánský způsob

1 balení (200 g) krevetek
3 masitá hodně zralá rajčata
2 cibule
kousek červené papriky
2 lžíce oleje
sůl
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme
na slabounké nudličky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme papriku a dusíme, až je paprika hodně měkká.
Přidáme rajčata, podusíme ještě asi 10 minut, osolíme a vmícháme krevetky.
Poté necháme jen asi 5 – 7 minut prohřát, aby krevetky nebyly gumové.
Podáváme s rýží.
Pozn: stejným způsobem lze připravit v podstatě jakékoliv mořské potfory.

Podle Malé mořské kuchařky připravila Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1533) Krevetky na balkánský způsob

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Znam krevety s rajcaty, ty se ale podavaji s testovinami. S tou paprikou – nechutna to trochu jako leco? A podarilo se ti vytvorit trikoloru 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..