Představte si, představte si, co jsem měl dnes k obědu
Bochte tvarohové….
….. k tomu bílé kafe.
Představte si, představte si, co jsem měl dnes k obědu
Bochte tvarohové….
….. k tomu bílé kafe.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
To jsou krásné honzovky, ani to kafe bych nemusela mít. Mám ráda tvarohové, ale nejraději trnkové/povidlové/. 🙂
Taková dobrá tvarohová buchetka by se mi taky líbila. Jen nějak v posledních letech neumím upravit tu náplň, aby z ní nebyla odšťavená hmota přilepená na těstě a pod ní dutina jak vykotlaný pařez. Byla by nějaká finta?
Já jse měla spešl tvaroh z Polska. Je měkký, až jsem měla trochu problém ty buchty zabalit, ale chuťově je bezva. Ale zkus vzít normální tvaroh, pokud je tužší, tak ho trochu nařeď šlehačkou, přidej cukr a rozinky. Na škodu není ani troška nastrouhané citronové kůry nebo vanilka. K té dutině: moje maminka dělala tvaroh tak, že vzala tužší, přidala cukr a většinou jeden nebo dva bílky a pamatuji se, že tu dutinu tam mívala taky. Že by to bylo tím bíkem a tím, že ten tvaroh byl tužší?, nevím.
Jak píše Jana, nařeď trochu tvaroh. Před tím ho ale dej trochu vykapat od syrovátky, ta dělá taky neplechu. A buchty po zabalení nechej ještě chvíli kynout na plechu, aby v troubě nevyběhly moc rychle. To je ta díra po pařezu.