(1549) Fazole podle Petra

3/4 kg mletého masa
fazole – 1 balení (0,5 kg)
0,5 l  raj.protlaku
1/2 kg kys.zelí
sladká paprika
česnek 3-6 stroužků
sůl
pepř
sádlo

Fazole uvaříme v papiňáku se lžící sádla (hrnek 3 dl fazole – 3 hrnky vody). Vaříme 1/2 hodiny, pokud je máme namočené předem, nebo 3/4 hodiny nenamočené. Mezitím osmažíme na sádle mleté maso, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek nastrouhaný nebo protlačený. Přilijeme protlak a vaříme Přidáme okapané zelí a nakonec fazole s trochou vody s vaření. Vodu přilévám podle toho, kolik chci mít porcí. Dochucuji třeba chilli.
Pozn.: Když mi říkal, kolik toho vařil, tak jsem myslela, že tam má regiment vojáků.
Ale věřte, žee jak ho znám, tak on tu svoji mlsnou tlamku neošidí, jen se to nedá jíst bez
hasicího přístroje.

Vařil: Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1549) Fazole podle Petra

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Pokud pan Zeman dnes slavi, tak ze preju vsechno nejlepsi.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Můj obdiv má každý muž, který žije sám a vaří si. Je ovšem fakt, že tohle si může uvařit jen člověk, který žije sám. Kombinace fazole + kysané zelí musí nutně proměnit útroby v zásobárnu ekrazitu. A já osobně bych nedala tu kombinacci kysané zelí + takové množství rajského protlaku, já i zelí sladím a docela hodně, na mě by tohle bylo strašně kyselé. Ale 100 lidí, 100 chutí a na tom punťatém talíři na hezkém ubruse to vypadá moc pěkně.

  3. lakysa22 napsal:

    Hezky naservírované, moc hezký ubrus, a dobré to určitě taky bude – problémy by mi dělalo jen to chilličili?

  4. Vera M. napsal:

    Pan Petr teda není žádný troskar , pokud je sám . To musí být veeeeelikyyyy kastroool . Ale naservirovano má moc hezky .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..