(1557) Hovězí tokáň

600 g hovězího předního masa
(klidně i kližky)
1 hodně velká cibule nebo 2 střední
2 stroužky česneku
sádlo
2 polévkové lžíce rajského protlaku
sůl, pepř
200 ml bílého vína
hovězí vývar
2 rajčata

Na sádle zvolna smažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek, vhodíme maso nakrájené na kostky a opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme protlak, zasmahneme, přilijeme víno a necháme částečně odpařit. Pak zalijeme vývarem, případně ještě vodou a zvolna dusíme skoro doměkka. 20 minut před koncem přidáme na kousky nakrájená rajčata a dodusíme.
Tokáň se nezahušťuje.
Podáváme nejlépe s tarhoňou.

Pon: v jiném receptu na hovězí tokáň se přidává červená zeleninová paprika, nakrájená na nudličky.

Vyzkoušela jsem a nezbylo. Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..