(1564) Flambovaný ananas VZK 583

ananas (syrový)
třtinový cukr
skořicový cukr
šlehačka
čokoláda
Ananas nakrájet na plátky, zalít koňakem, nechat macerovat (dobré je čas od času otočit, aby se nacucla i druhá strana), pak posypat hojně třtinovým cukrem se špetkou skořicového cukru a vložit na rozpálený gril. Cukr zkaramelizuje a utvoří moc dobrou krustu. Uděláme si karamel ze třtinového cukru, zalijeme zbytkem marinády, kterou ještě doplníme trochou toho alkahólu a vzniklou majdou pak znovu ogrilované kousky zahorka omočíme a servírujeme se šlehačkou nebo čokoládou

Do komentářů na Bramboračce vepsala Katyp.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (1564) Flambovaný ananas VZK 583

  1. sharka.68 napsal:

    Karolínin ananas, kvůli němu jsme se hádaly..ona na to naprasila tu šlehačku a čokoládu a zabila tím chuť toho pracně oflambovaného ananasu..on už i ten karamel navíc, když měla krustu z třiňáku,byl zbytečnej.. já k tomu dávala kopeček vanilkový zmrzliny, to stačilo… takže jsme si tuhle dobrotu jednou po takové hlasitější rozpravě, udělaly..a bylo nám to prt platný, mě nejela ta její,že to je přeplácaný, jí zas ta moje, že to je tak „chudý“… shoda nastala ve chvíli,kdy jsem konstatovaly,že je to moc dobrý, ale každá jsme měla na mysli, tu svoji verzi 😀
    Jak já bych se s ní ráda dohadovala a vařila….

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Nechci bejt rypna, grilovanej ananas miluju – ale nějak mi tam chybí to flambování.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Jano? (758) Ananas na grilu VZK 583

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..