ananas (syrový)
třtinový cukr
skořicový cukr
šlehačka
čokoláda
Ananas nakrájet na plátky, zalít koňakem, nechat macerovat (dobré je čas od času otočit, aby se nacucla i druhá strana), pak posypat hojně třtinovým cukrem se špetkou skořicového cukru a vložit na rozpálený gril. Cukr zkaramelizuje a utvoří moc dobrou krustu. Uděláme si karamel ze třtinového cukru, zalijeme zbytkem marinády, kterou ještě doplníme trochou toho alkahólu a vzniklou majdou pak znovu ogrilované kousky zahorka omočíme a servírujeme se šlehačkou nebo čokoládou
Do komentářů na Bramboračce vepsala Katyp.
Karolínin ananas, kvůli němu jsme se hádaly..ona na to naprasila tu šlehačku a čokoládu a zabila tím chuť toho pracně oflambovaného ananasu..on už i ten karamel navíc, když měla krustu z třiňáku,byl zbytečnej.. já k tomu dávala kopeček vanilkový zmrzliny, to stačilo… takže jsme si tuhle dobrotu jednou po takové hlasitější rozpravě, udělaly..a bylo nám to prt platný, mě nejela ta její,že to je přeplácaný, jí zas ta moje, že to je tak „chudý“… shoda nastala ve chvíli,kdy jsem konstatovaly,že je to moc dobrý, ale každá jsme měla na mysli, tu svoji verzi 😀
Jak já bych se s ní ráda dohadovala a vařila….
Oooo, já ti rozumím . Dohadovala jsem se s manželem, ze má omáčku k ptackum moc řídkou a další zhuverilosti. Přitom to měl skvěle
Zrovna dnes jsem na ni vzpomínala, byla jsem na Českomoravské.
Musim uznat, je to přeplácaný. Ananas a zmrzlina, to ano. Tak vynikne chuť.
Hlavne kdyz ji to chutnalo … a o to jde 😉
Souhlasím, jen to byl můj názor. Manžel si občas zamicha jogurt s hořčicí. Každý má jinou chuť.
Nechci bejt rypna, grilovanej ananas miluju – ale nějak mi tam chybí to flambování.
když to skáplo do grilu,tak to i hořelo 😀 , někdy i s ananasem 😀
ona zapalovala ten macerát s třtiňákem, ten jí udělal ten karamel, někdy jí to vyšlo , někdy to bylo hořký a několikrát vyhodila i tu pánvičku 😀 …jo, to ještě měla chalupu v Albeřicích a byla plná života….
Mám ni pořád ně v adresáři a když vidím – vzpomenu si na micky…
Já ti věřím, ale podle tohoto receptu to flambovaný prostě není, jen grilovanej ananas. Navíc teda – musel by u toho bejt návod na flambování, protože třeba spousta lidí neví, že použitý alkohol se musí zahřát, atd. 😉
No, navíc tam chybí odstranění středu. Ten je tvrdý a nepozivatelny. Asi bych to zdůraznila pro začátečníky.
ehm..Karolína neplejtvala, ta střed neodstraňovala….
no,měla nahřátou pánev, od ní se nahřál ten macerát a cukr, když tam pak nad grilem chlejstla další koňak nebo alkohol, co měla po ruce, tak to pak zapalovala takovým velkým zapalovačem na gril… ale asi se nechtěla rozepisovat.. ještě jsme si vzpomněla, když jí hořela ta pánev na zahradě, tak jí ohořela i nová chňapka – koukla na ni, hodila ji na zem, podupala a řvala- šmejd je to, říkali,že je to z nehořlavýho materiálu! Jenže nějak zapomněla, že s ní chvíli před tím,utřela ze stolu trochu vylitej koňak….
Jano? (758) Ananas na grilu VZK 583
Opakování je matka moudrosti.
Ale jo….a navic je to diky Sharce hezka vzpominka na Karolinu. Kdyz jsem si ji predstavila s tou horici panvi, musela jsem se smat 🙂
no, když ta pánev hořela venku na zahradě, tak jsem se řezala taky, ale když jí jednou hořela v maršovským bytě, to jsem byla bílá a zešedivělo mi pár vlasů… málem vyhořela i kuchyň…. hele a ona na zahradě řvala jak prokoplá a v bytě byla ledově klidná a potichu…
Jo, s ní se člověk nenudil….. 😀
No to koukam 🙂 🙂
Pějme píseň dokola….