(1565) Hovězí líčka ve vlastní šťávě

2 ks hovězích líček
olej nebo sádlo
cibule
pepř
sůl

brambory
špenát
Cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na tuku. Maso nakrájíme namenší kusy (1 líčko má asi 0,5 kg), osolíme, opepříme a opečeme na cibuli. Podlijeme vařící vodou a na mírném plameni necháme dusit asi 3/4 hodiny. Podle potřeby doléváme vodu.
Když je maso měkké. odklopíme a necháme dodusit, aby vznikl dobrý sosík. Nezahušťujeme.
Podáváme s bramborem nebo br. kaší, k bramborům může být špenát.

Jemné dobré masíčko připavila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1565) Hovězí líčka ve vlastní šťávě

  1. Jana Macůrková napsal:

    To máte na zítra, talíř je originál cibulák.

  2. Vera M. napsal:

    No já nevím, licka bez bylinek, korenovky .. cokoliv je tam třeba přidat, jinak jsou taková “aromatická” .
    Cibulak to není , je to Henrietta, znám

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Pravý cibulák musí mít granátové jablko (hojnost, plodnost), broskev (dlouhý život), chryzantéma (rozkvět), bambus (sounáležitost), pivoňka (vznešenost) a květinový lem.

  4. Iva Janovská napsal:

    Líčka máme rádi, jen je občas potíž je sehnat. Maso ve vlastní šťávě by opravdu mělo být jen ve vlastní šťávě, jinak doma kořeníme hodně a líčka děláme obvykle na červeném víně. Někdy je ale opravdu lepší vychutnat si „čistou“ chuť masa a nejenom u líček. Na překus, pro změnu.

    K cibuláku se vyjadřovat nebudu, nerozumím tomu a zařízení mám jiné, ani by se mi tam něco takového nehodilo a ani nepatřím k těm, co podobné věci umí ohodnotit.

    • sharka.68 napsal:

      líčka u nás na objednání, ale drahý to je, že jen vzpomínám na nucák , když byly za pár šupů…. já se na špenát těším k jehněčímu, líčka dělávala máti na víně a tak nějak se nepokouším j edělat jinak…

      pro klid, nafoť ten talíř ze spoda, ať máme všichni klid a jasno, značka tam snad je….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..