(1589) Krůtí karbanátky s hořčičnou omáčkou

0,5 kg mletého krůtího masa,
4 plátky toustového chleba,
2 celá vejce,
1 malá cibulka,
sůl,pepř,
1 lžička koření do mletých mas

Toustový chleba namočím do mléka, vymačkám, smíchám s masem a ostatními ingrediencemi. Když je  „těsto“ řídké tak trochu zahustím strouhankou. Vytvořím menší karbanátky, ty obalím v mouce.

Na omáčku:
máslo
trochu oleje,
cibuli nakrájenou najemno,
hořčici (druh podle vaší chuti),
smetana,
sůl
pepř.

Na másle s olejem zpěním cibuli, vložím karbanátky, opeču z obou stran, přidám hořčici navrch karbanátků  (asi tak lžičku na porci). Podliju vývarem a dusím  pod poklicí doměkka. Pak karbanátky vyndám a dodělám omáčku.  Dochutím solí, pepřem a když je třeba přidám ještě hořčici, já dala hrubozrnnou, ale je to na vás kterou máte raději. Nakonec vliju smetanu na vaření, nechám přejít varem a vložím zpět karbanátky.
Příloha: bramborová kaše, rýže nebo těstoviny.

Recept poslala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1589) Krůtí karbanátky s hořčičnou omáčkou

  1. Imelda napsal:

    Heli, dobrý. Nemám ráda smažené karbanátky, jsou pak na povrchu takové tvrdé, škrabavé a jdou špatně kousat. Raději je peču v troubě na plechu s peč. papírem. Tyto dušené v omáčce, je dobrý nápad, zkusím to tak.

  2. Jana Macůrková napsal:

    Chystám se na sekanou svíčkovou – retro mého mládí. Mletý mám, musím koupit zeleninu.

  3. lida.f napsal:

    Také dnes vařím z mletého masa. Dělám sekanou, jednu šišku jsem naplnila vařenými vajíčky, druhou párkem a sterilovanou okurkou. K tomu bude růžičková kapusta a bramborová kaše.

  4. Jiřina napsal:

    Už kolikrát jsem si říkala, že udělám něco s hořčičnou omáčkou a tyto karbanátky se mi líbí, ale budou asi až v pondělí. Dneska u nás králík na paprice a těstoviny – krutony. A zítra budou řízky z králíka. Měla jsem v mrazáku balíčky na dva obědy. Ale nemohla jsem je od sebe odtrhnout. Takže když už byly rozmrazené, proto dnes omáčka a zítra řízky, už jsou naložené a počesnekované.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..