(1590) Maďarský tokáň

tuk, sůl
1 dl bílé víno
400 g hovězí maso
2 ks cibule
rajský protlak
paprika mletá sladká
paprika mletá pálivá
2 ks rajčata
2 ks paprika zeleninová

Hovězí maso nakrájíme přes vlákna na širší nudle. Na sádle nebo na tuku osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme dle chuti mletou papriku, nakrájené maso a krátce vše osmahneme. Přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme trochou vína a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby víno lehce doléváme. Potom přidáme nakrájené papriky a rajčata a opět dusíme. Pokrm se nezahušťuje, protože zelenina se lehce rozvaří. Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo typické maďarské halušky nebo nočky.

Pozn: podle chuti se dělá tokáň z hovězího, vepřového nebo kuřecího masa.
Omáčka je pod těstovinami, Vlastik vyfotil dřív, než jsem to zamíchala.

Z maďarské kuchyně čerpala: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1590) Maďarský tokáň

  1. Iva Janovská napsal:

    Bez vína také lze, místo něj jsme přidali koření, asi to nebyl zrovna echt tokáň, ale štrejchli jsme si, i těstoviny jsem doma našla stejné ;-).

  2. kveta.batkova napsal:

    Mám dotaz, jaký je rozdíl mezi tokaňem a perkeltem?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..